Eerste designerjurk voor in de regen nu te koop

Eerste designerjurk voor in de regen nu te koop

03-12-2014 13:24 Laatste update: 28-04-2018 02:41

De raindress van ByBrown is high-end mode gemaakt om mee door de regen te fietsen. Lasergesneden en waterdicht.

Hoe doe je dat, als je normaal naar je opdrachtgevers (of waar je er ook maar representatief uit wilt zien) fietst, maar het regent dat 't giet? In plaats van een regenpak of de auto is er nu de raindress. Mode gemaakt om mee te kunnen fietsen, maar als je afstapt ook een kantoor mee kunnen binnenlopen. Heel wat professioneler dan in de lobby op je sokken een regenbroek afpellen.

Over het gebruiksgemak en de functie van de raindress is goed nagedacht. Je stapt met elk been door twee grote lussen, die zorgen dat het voorpand tijdens het fietsen je benen blijft bedekken. Vervolgens gooi je de jurk over je hoofd, waarbij de nek breed genoeg is om je kapsel niet te verwarren. Daarna strik je achter je rug de ceintuur dicht als een schort, waardoor je regenjurk een mooi getailleerd silhouet krijgt.

"Een vrouw die dit aantrekt moet zich fabulous voelen, zodat regen uiteindelijk iets positiefs wordt, iets dat het waard is om je op te kleden," aldus de in Amsterdam wonende Britse ontwerper Melanie Brown. Haar fashionlabel ByBrown combineert constructie en technologie met eenvoud en perfect maatwerk. In het geval van de raindress zie je dat terug aan hoe je uit één stuk lasergesneden waterdichte, winddichte en ademende stof een functioneel maar elegant ontwerp maakt. In een simpele beweging vouw je de jurk op in een compact tasje.

‘s Werelds eerste designer dress voor nat weer was als eerste te zien op de Amsterdam Fashion Week. En is sinds deze week verkrijgbaar in zwart, legergroen en blauw voor 250 euro.

De show van ByBrown tijdens de Fashion Week. Scroll naar minuut 8 voor de raindress.