Nieuws

De Apple-tablet komt nu echt

27 juli 2009 09:48

<p><span style="font-weight: bold;">De berichtenstroom dat Apple werkt aan een tablet-notebook zwelt weer aan. En wordt bevestigd door de Financial Times.</span></p>&#13; <p></p>

De site AppleInsider claimt dat Apple al jaren werkt aan de tablet-notebook - een soort grote versie van de iPhone met een touchscreen - maar dat het project steeds weer terug naar de tekentafel is verwezen door onder meer Steve Jobs himself. Maar diezelfde Jobs zou nu tevreden zijn met het prototype, schrijft AppleInsider tenminste op basis van vriendjes bij Apple. Begin 2010 zou hij op de markt moeten komen.

De genoemde specs zijn nog niet erg uitgebreid of verrassend: 10 inch-scherm, 3G mobiel internet en een speciale ARM-processor. Beeldmateriaal van het prototype heeft AppleInsider niet weten los te weten. Wat je hier boven ziet is een matige Photoshop.

Maar de Financial Times bevestigt het verhaal in de editie van maandag en rept van een lancering voor de Kerst. Deze krant weet ook te melden dat Apple onderhandelt met platenmaatschappijen en uitgevers over het project 'Cocktail', dat in september van start gaat. Daarbij worden albums in iTunes gecombineerd met songteksten en videoclips. Ook zouden uitgevers e-bookversies voor de tablet willen uitbrengen.

Het is de zoveelste keer dat er verhalen opduiken van een Apple-tablet. Meerdere octrooien die Apple heeft aangevraagd wezen ook al in die richting. Apple is de enige computerfabrikant die nog geen mini-laptop van 10 inch heeft uitgebracht. Dit lijkt een logische stap als concurrent van de saaie netbooks.