Deze elektrische Volkswagen gaat de berg op racen

Deze elektrische Volkswagen gaat de berg op racen

26-04-2018 13:11 Laatste update: 14:39

Volkswagen heeft de elektrische racewagen onthuld, die deze zomer meedoet aan de beroemde heuvelklim van Pikes Peak.

Wie aan zijn imago wil werken moet consequent, aanhoudend, met voldoende inzet dezelfde boodschap verkondigen. Als die boodschap haaks staat op wat mensen van je denken, kost dat heel veel energie, moeite en geld. Met dat idee in je achterhoofd kun je kijken naar alle merken die op de Formule E-trein gesprongen zijn. Audi, Citroën, Jaguar en Renault bijvoorbeeld.

Van die merken is er eentje die op dit moment elektrische auto's verkoopt. Aan het einde van het jaar zijn daar twee bijgekomen. Volkswagen verkoopt al een tijdje de e-Golf en de e-Up en is daar zelfs actief reclame voor gaan maken afgelopen jaar. Die inzet wordt doorgezet met meer modellen de komende jaren. Maar het imago moet ook opgeschoond, nadat dieselgate de naam bezoedeld had. Daarom wordt er tamtam gemaakt met de Volkswagen I.D. R Pikes Peak.

Het is een auto die zo van het Le Mans-circuit lijkt te komen, maar is gemaakt voor één van de gevaarlijkste nog bestaande races ter wereld: de Pikes Peak Hill Climb. Een route die start op 2800 meter boven zeeniveau en dan nog eens 1440 meter stijgt na 156 bochten. Van de Youtube-filmpjes kan ik al slecht slapen, maar er zijn dus echt mensen die vol gas de berg beklimmen, waar geen vangrail te vinden is boven de eindeloze afgrond.


Record

De I.D. R is gebouwd om die berg te beklimmen. Het record staat op 8:13:878, het record met een elektrische auto staat op 8:57:11. Met 680 pk uit twee motoren en een gewicht van slechts 1100 kilo moet Romain Dumas in ieder geval het laatste record proberen te verslaan. Dat staat op naam van Rhys Millen in de Drive eO PP100 met een vermogen van 1596 pk. Op papier wordt het dus knap lastig om onder die tijd te kruipen. Maar met alle PR voor de werkelijke race staat Volkswagen al aardig in de plus.


Bright Stuff: de beste elektrische auto's