Schermraam biedt uitzicht op waar je maar wil

Schermraam biedt uitzicht op waar je maar wil

27-04-2018 12:32 Laatste update: 30-04-2018 21:51

Je ziet de meest verbluffende uitzichten ter wereld als je uit dit 'raam' kijkt.

Slow art, zou je Another View kunnen noemen. Eén van de eigenaren van een Another View-raam heeft zijn televisie weggedaan, om dit raam-met-uitzicht op de vrijgekomen plaats te hangen. Vanaf de bank bestuurt hij met een app het uitzicht dat door dit raam te zien is.

Wie koos voor het drieluik met de drinkplaats voor wilde dieren in Namibië, kan zien hoe in een etmaal de giraffe plaats verruild met de neushoorn en de leeuwen. De eigenaar van één van de tien uitzichten op de baai van Kaapstad kan zo vaak hij wil de zon zien ondergaan. Of steeds dat enorme cruiseschip door Venetië laten varen.

Another View is een doorlopend designproject van Marco Tabasso, Tati Uzlova en de Nederlander Robert Andriessen, die in het verleden video's maakte voor Bright. Andriessen reist de wereld over om de mooiste uitzichten te verzamelen. Hij is minimaal 24 uur ter plekke om een doorlopende video van een uitzicht te maken. Soms betekent dat dat je nieuwsgierige paarden bij de peperdure 6K-camera weg moet zien te houden, soms bevind je je half slapend tussen de leeuwen, of film je 24 uur in een lobby van een 7-sterren hotel.  

Vanaf 25.000 euro

En soms sta je op de meest trendsettende designbeurs in Milaan in een galerie waar de minister van Cultuur een bezoek brengt. Andriessen heeft twee grote ramen met 6K-beeldschermen hangen in Spazio Rossana Orlandi, waar wij hem troffen voor een interview. Helaas hebben we onze camera kapot gemaakt - kijk hier hoe dat gebeurde - en kunnen we dat interview niet laten zien. Wel kunnen we verklappen dat Another View het best verkopende object van de galerie ooit is. De prijs start bij 25.000 euro.

Lees ook: De spectaculairste expo's op de beurs in Milaan