Dit zit er in de nieuwe Windows 10-update

Dit zit er in de nieuwe Windows 10-update

30-04-2018 21:59 Laatste update: 01-05-2018 07:53

Microsoft is gestart met de uitrol van de nieuwe Windows 10-update. De functie Tijdlijn laat je makkelijker documenten terugvinden.

Microsoft kondigde vorige week aan dat de nieuwe, gratis update op 30 april zou verschijnen. Maandagavond is de uitrol van start gegaan, maar dat gaat gefaseerd. Vanaf 8 mei is de update voor alle gebruikers wereldwijd die automatisch updaten ingesteld hebben beschikbaar. De Windows 10 April 2018 Update heeft enkele nieuwe functies die gebruikers efficiënter moeten laten werken.

Tijdlijn

De belangrijkste nieuwe functie is Tijdlijn, op te roepen met de snelkoppeling Win-Tab of via het Tijdlijn-icoontje op de taakbalk. Deze tijdlijn laat alle recente activiteiten zien die de gebruiker op de computer gedaan heeft. Van laatste zoekacties tot geopende documenten. De gebruiker kan hier ook de zoekbalk gebruiken om recente documenten of pagina's snel terug te vinden.


Ook wordt de Tijdlijn gevuld met acties die je doet op mobiele apparaten. Dit geldt wel alleen als er gebruikt wordt gemaakt van Office 365-producten of de browser Edge.

Focus Assist

Mocht je moeite hebben met je te concentreren, dan kan je gebruik maken van de nieuwe Focus Assist. Dit is de vervanger van de Quiet Hours, waarbij je in kon stellen wanneer je geen notificaties wilde hebben. Dit kan nu via de Focus Assist, plus dat je aan kan geven welke notificaties je wel of niet kan krijgen.

Dicteren

Verder heeft het een snelkoppeling toegewijd aan snel dicteren. Door Win-H in te drukken terwijl je bijvoorbeeld een Word-document open hebt, kan je direct beginnen met praten.


Find my device

In de privacy-instellingen heeft Windows de functie Find my device toegevoegd. Dit werkt zoals Find My Phone en het is dus wel noodzakelijk om de locatie met Microsoft te delen.

Ook geeft het bij deze privacy-instellingen meer uitleg welke data het wanneer vergaart. Dit werd bij de vorige update nog onvoldoende gedaan.

Design

Verder heeft Microsoft wat kleine visuele aanpassingen gedaan. Zo zien de instellingen er iets anders uit en heeft de agenda een aantal andere interacties.