Zonder stekker

Mat voor draadloos laden BMW-hybrides deze zomer te koop

14 mei 2018 19:33

BMW brengt nog voor het einde van de zomer de eerste mat voor het draadloos opladen van zijn plug-in hybrides op de markt.

Afgelopen najaar toonde BMW een video van een draadloos oplaadsysteem voor zijn hybride auto's. BMW begint in juli met de productie van deze oplaadmatten en nog voor het einde van de zomer komt de oplaadmat in Europa beschikbaar als lease-optie voor BMW 530e plug-in hybrides. In de VS komen de oplaadmatten voorlopig alleen in Californië als pilot op de markt.

Het systeem is al sinds 2014 in de maak. BMW werkte samen met autofabrikant Daimler om het systeem voor plug-in hybrides te ontwikkelen. Het systeem moet een BMW 530e met zijn 9,4kWh-accu in ongeveer 3,5 uur opladen.

Uiteindelijk komt de oplaadmat voor alle plug-in hybrides van BMW beschikbaar.

De automobilist ziet op het scherm van zijn infotainmentsysteem twee blauwe lijnen die helpen bij het parkeren op de juiste plek op de oplaadmat. Als de auto bijna op correcte positie is, wordt de auto getoond als een groene bal op een blauwe cirkel. Met een druk op de knop begint de auto met draadloos opladen en via een app is de voortgang te volgen.  

De mat zou zowel binnen als buiten moeten werken en schakelt zichzelf automatisch uit als er een object te dicht in de buurt komt, zoals een huisdier.    

Miniatuurvoorbeeld
Onze favoriete EV's

Bright Stuff: de beste elektrische auto's