Beeld © ANP
Beeld © ANP
Internetbankieren plat

ABN Amro had last van DDoS-aanval

24 mei 2018 13:23

Klanten van ABN Amro konden vanmiddag urenlang niet of alleen heel traag internetbankieren. De bank werd getroffen door een DDoS-aanval, waardoor internetbankieren, mobiel bankieren en de website niet of alleen moeizaam bereikbaar waren.

Ook betalen via iDeal lukte mogelijk niet, meldde de bank aan het begin van de middag. De aanval werd rond 14.00 uur succesvol bestreden, laat een woordvoerder weten. 

De bank heeft extra veilighedsmaatregelen genomen, de woordvoerder wil niet zeggen welke. "We willen kwaadwillenden niet wijzer maken dan ze zijn, het blijft een kat-en-muisspel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Politie rolt aanbieder DDoS-aanvallen op

Geen hack

Bij een zogeheten distributed denial of service-aanval wordt een server bestookt met dataverkeer. Omdat die server dat niet kan verwerken, lopen de diensten die vanaf die server draaien vast. ABN Amro benadrukt dat het geen hack is en dat de gebruikersdata van klanten veilig zijn.

In de eerste maanden van dit jaar werden verschillende banken, de Belastingdienst en DigiD ook al regelmatig getroffen door DDoS-aanvallen. Voor die aanvallen is een 18-jarige man uit Oosterhout aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

200 uur taakstraf geëist tegen 21-jarige verdachte DDoS-aanvallen