Smartwatch met 30 dagen accuduur
Extra zuinig

Smartwatch met 30 dagen accuduur

25-05-2018 09:41 Laatste update: 15-11-2018 20:03

Het Chinese Mobvoi lanceert de nieuwe smartwatch TicWatch Pro, die dankzij twee schermen bovenop elkaar veel zuiniger werkt.

Kijk onze review van de TicWatch Pro:

De TicWatches van Mobvoi zijn Wear OS-horloges die veel waar voor hun geld bieden. De Chinese fabrikant heeft de nieuwe TicWatch Pro aangekondigd, die is uitgerust met twee schermen die boven op elkaar geplaatst zijn.

Dat betekent niet dat beide schermen tegelijkertijd werken. Het OLED-hoofdscherm wordt gebruikt voor het Google-systeem Wear OS. Het bovenste schermpje is een transparant FSTN LCD-display. Het Wear OS-hoofdscherm schakelt uit zodra het horloge niet actief wordt gebruikt. Vervolgens laat het FSTN LCD-schermpje bijvoorbeeld de tijd of je hartslag zien. Het voordeel: een langere accuduur. Op deze manier zou het horloge twee dagen zonder opladen meegaan.

Tot 30 dagen accuduur

Maar de TicWatch Pro heeft ook een Essential-modus, die Wear OS helemaal uitschakelt. Het bovenste schermpje laat dan wel enkele zaken zien, zoals de tijd, het aantal gezette stappen en de hartslag. Later zullen nog meer features volgen. Wil je echter notificaties ontvangen of via NFC-betalingen doen, dan moet je Wear OS weer opstarten. De Essential-modus rekt de batterijduur tot 30 dagen.

De TicWatch Pro verschijnt deze zomer. De prijs wordt volgens de fabrikant rond 300 dollar.

Het is niet voor het eerst dat een fabrikant een slim horloge uitrust met twee displays. Casio's Smart Outdoor Watch WSD-F10 had ook twee schermpjes om in fel zonlicht de tijd op het monochrome bovenste schermpje goed leesbaar te maken.

Onlangs hebben we de goedkope TicWatch E en TicWatch S getest:

We testten momenteel ook de nieuwe Fitbit Versa. Wil je de videoreview van die smartwatch niet missen? Subscribe je dan op ons YouTube-kanaal.