Straatartiesten in Londen bieden contactloos betalen aan
Geen muntjes meer

Straatartiesten in Londen bieden contactloos betalen aan

28-05-2018 13:41 Laatste update: 29-05-2018 07:19

Contant geld is snel aan het verdwijnen en dat heeft gevolgen voor straatmuzikanten. Maar in Londen helpt de gemeente straatartiesten om contactloos betalen aan te bieden.

Het gemeentebestuur in Londen is een samenwerking aangaan met techbedrijf iZettle om straatartiesten in de stad te voorzien van smartphone-kaartlezers. Daarmee kunnen muzikanten donaties ontvangen met betaalpassen die voor contactloos betalen geschikt zijn.

Volgens de Londense burgermeester Sadiq Khan kunnen inwoners van de stad op deze manier hun straatartiesten een stuk makkelijker ondersteunen. Londen is volgens hem de 'wereldhoofdstad van muziek'. Veel beroemde artiesten, zoals Adele en Dua Lipa, begonnen hun carrière als artiest op de Londense straten. 

Full-time straatartiest Charlotte Campbell deed mee aan een pilot van twee weken. In krijt heeft ze op een bord naast haar gitaarkoffer geschreven dat voorbijgangers via 'Tap-to-Donate' contactloos 2 Britse pond kunnen doneren. Ze zegt dat contactloos doneren een 'significante' positieve invloed op haar inkomsten heeft.

Het 'Busk in London'-project wordt nu uitgerold naar meer delen van de stad en meer straatartiesten.