AirPods-alternatief TicPods haalt 2 miljoen dollar op
Draadloze oortjes

AirPods-alternatief TicPods haalt 2 miljoen dollar op

29-05-2018 07:15 Laatste update: 07:16

De draadloze oordoppen TicPods, een variant op de AirPods van Apple, verkopen erg goed op crowdfundingsite Indiegogo. Er is al 2,1 miljoen dollar binnengekomen.

Het bedrijf Mobvoi heeft al meerdere producten succesvol in de markt gezet. Zo verkoopt het de populaire smartwatches TicWatch, die we onlangs hebben getest. Nu heeft het bedrijf uit San Francisco weer een bestseller te pakken: de TicPods Free. Deze draadloze oortjes laten zich het best omschrijven als Apple AirPods, maar dan ook voor Android.

De TicPods zien er ook bijna hetzelfde uit als de AirPods. Zelfs als je een afbeelding van TicPods door Google gooit, suggereert Google de zoekterm 'Apple earbuds'. Wel komen ze in verschillende kleuren: rood, wit en zwart. Ook krijg je er een bewaardoosje bijgeleverd, die tegelijkertijd de pods weer oplaadt. Volgens de ontwikkelaars moeten ze op deze manier 18 uur geluid geven, voordat ze weer opgeladen moeten worden.

Spraakassistent

Verder kan je met de TicPods net zoals met de AirPods muziek luisteren, een telefoongesprek voeren en een spraakassistent oproepen. Via aanraking kan de muziek harder en zachter worden gezet.

De TicPods zijn te koop vanaf 79 dollar en worden wereldwijd bezorgd vanaf juli 2018. Al is het wel zo dat het bij crowdfundcampagnes langer kan duren. Met nog 19 dagen te gaan is er al 2,1 miljoen dollar opgehaald.