© RTL Z

'Vanaf 2019 hebben alle iPhones een oled-scherm'

Een iPhone X.

Exit LCD

'Vanaf 2019 hebben alle iPhones een oled-scherm'

29-05-2018 06:41 Laatste update: 07:37

Dit jaar zou Apple nog met een nieuwe iPhone met een lcd-scherm komen, maar in 2019 zouden de nieuwe iPhones allemaal een oled-scherm krijgen.

De iPhone X was de eerste telefoon van Apple die beschikte over een oled-scherm, maar de tegelijkertijd gepresenteerde iPhone 8 en iPhone 8 Plus hadden nog gewoon een 'ouderwets' lcd-scherm. Ingewijden hebben aan het Koreaanse ETNews laten weten dat er vanaf 2019 alleen nog maar iPhones met oled-schermen op de markt komen, zo schrijft AppleInsider.

In totaal worden er drie nieuwe iPhones verwacht in 2019. Het nieuws zorgde direct voor onrust op de markt: de beurskoers van Apples lcd-leverancier Japan Display daalde met 10 procent.

Dit jaar

Ook dit jaar worden er nog drie nieuwe iPhones verwacht. Dit zou gaan om updates van de iPhone X: de 5,8 inch iPhone X 2 en de 6,5 inch iPhone X Plus. Deze worden waarschijnlijk weer in september gepresenteerd.

Daarnaast is het vermoeden dat Apple een update van de budgettelefoon iPhone SE uitbrengt, met een lcd-scherm. Er gaan verhalen dat de SE 2 op 4 juni op de ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple wordt gepresenteerd, maar dat is nog onzeker. 

Bright is bij WWDC in San Jose aanwezig. Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube om de updates niet te missen.