© The Pokémon Company

Nintendo lanceert twee Pokémon-games voor Switch
Met Poké Ball-controller

Nintendo lanceert twee Pokémon-games voor Switch

30-05-2018 09:35 Laatste update: 09:46

Nintendo komt dit jaar met twee nieuwe Pokémon-games voor de Nintendo Switch, eentje met een heuse Poké Ball-controller.

De nieuwe games Let's Go, Pikachu! en Let's Go, Eevee! zijn gericht op nieuwkomers, die dankzij de populaire mobiele game Pokémon Go met Pokémon in aanraking zijn gekomen. De twee nieuwe titels spelen zich af de Kanto-regio, waar ook de eerste Pokémon-games plaatsvonden. Volgens game-regisseur Junichi Masuda zijn de Let's Go-games haast een remake van Pokémon Yellow uit 1999.

De nieuwe spellen lijken het midden te houden tussen de klassieke Game Boy-games en Pokémon Go. De spelers besturen een Pokémon-trainer, die door een 3D-wereld loopt met Pikachu of Eevee op zijn of haar schouder. Komen spelers een andere Pokémon tegen, dan kan die gevangen worden, net zoals in Pokémon Go.

Echte Poké Ball

Spelers moeten een Poké Ball naar de beestjes gooien, door naar het scherm te zwaaien met de controller van de Nintendo Switch. Speciaal voor de nieuwe games brengt Nintendo ook een echte Poké Ball-controller uit. De ronde controller licht op, en kan gebruikt worden om de game mee te besturen. Ook kunnen spelers een Pokémon vanuit de game in de bal plaatsen, en de Pokémon voor extra punten mee op pad nemen.

Pokémon die al gevangen zijn in Pokémon Go, kunnen worden overgezet naar de games voor de Switch. Ook kan het spel met zijn tweeën worden gespeeld. De game lijkt ook een verhaal en gym-gevechten te hebben, maar dat lijkt niet zo uitgebreid te worden als bij de traditionele Pokémon-games.

Traditionele game

Nintendo werkt wel aan zo'n ouderwetse Pokémon-game, die volgend jaar moet verschijnen. Het is nog niet bekend op welke spelcomputer de game verschijnt, maar een volwaardige Pokémon-game voor de Nintendo Switch zou een logische keuze zijn.

Voor smartphone-spelers komt er ook een nieuwe Pokémon-game aan: Pokémon Quest. Het spel speelt zich af in een blokkerige wereld, waarin Pokémon met een Minecraft-achtig uiterlijk rondlopen. Het spel komt in juni uit voor smartphones, en is vanaf vandaag al gratis te spelen op de Nintendo Switch.