Reisgadget

Deze koffer herkent en volgt zijn eigenaar

4 juni 2018 08:09

De Chinese startup Forward X brengt een slimme, zelfrijdende koffer op de markt. De koffer rijdt naast zijn eigenaar en ontwijkt obstakels.

Forward X toonde de slimme koffer, de Ovis, begin dit jaar al tijdens de grote gadgetbeurs Consumer Electronics Show (CES). Sinds deze week is de Ovis te bestellen via Indiegogo. De crowdfundingprijs bedraagt 319 dollar, in de winkel zal de koffer straks 799 dollar gaan kosten. Forward X verwacht de eerste koffers eind dit jaar te kunnen leveren.

De Ovis beschikt over een 170-graden-camera waarmee hij zijn omgeving kan zien. Zo is de koffer in staat om zich naast zijn eigenaar voort te bewegen en obstakels uit de weg te gaan.

Rondjes draaien

Helemaal perfect werkt de Ovis overigens nog niet, zo bleek uit een recente test waarbij een verslaggever van Forbes aanwezig was: de koffer bleef op een zeker moment tien seconden lang rondjes draaien.

Volgens Forward X, dat bij een investeringsronde 10 miljoen dollar ophaalde, zullen dergelijke problemen zich echter niet meer voordoen als het bedrijf begint met de levering van de koffer. Op het moment van schrijven hebben ruim 450 mensen zich aangemeld voor de Ovis via Indiegogo.

De Ovis beschikt behalve over camera ook over een gewichtssensor en locatietracking, zodat je de koffer makkelijk kunt terugvinden als je hem bent kwijtgeraakt. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van de Ovis je telefoon op te laden.

Overigens is deze koffer op vluchten met sommige vliegmaatschappijen verboden als ruimbagage. Vooral Amerikaanse vliegmaatschappijen verbieden het meenemen van gadgets met grote lithium-ion-accu's als ruimbagage.