Eerste vingerscanner in telefoonscherm 'werkt erg goed'
Even scannen

Eerste vingerscanner in telefoonscherm 'werkt erg goed'

11-06-2018 12:33 Laatste update: 12:40

De nieuwe Vivo X21-smartphone is te unlocken met een vingerafdrukscanner die in het scherm zit verwerkt. Volgens de eerste gebruikers bevalt dat er goed.

Door het groter worden van de schermen en het kleiner worden van de schermranden is de vingerafdrukscanner bij de meeste telefoons óf naar de achterkant verdwenen, óf helemaal vervangen door gezichtsherkenning.

Maar de Chinese smartphonemaker Vivo heeft een andere oplossing: de Vivo X21 heeft de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt. Dat betekent dat de vinger gewoon op het scherm kan worden gehouden, zonder dat te zien is dat daar een scanner zit. Bij het kijken van video's of typen van berichten heb je er dus geen last van.

'Opmerkelijk goed'

Sam Byford, journalist van techsite The Verge, heeft de X21 een maand uit mogen proberen en volgens hem werkt het 'opmerkelijk goed'.

De telefoon wordt in eerste instantie alleen in India en een paar kleine landen uitgerold. Vanuit Nederland is de telefoon alleen te bestellen via sites als GearBest, voor een kleine 500 euro.

Eerder kondigden fabrikanten Xiaomi en Huawei ook aan met een scanner in het scherm te komen. Deze beloftes zijn nog niet de status van prototype ontstegen.