OnePlus 6 binnen maand miljoen keer verkocht
Smartphone-hit

OnePlus 6 binnen maand miljoen keer verkocht

15-06-2018 10:47 Laatste update: 10:56

De OnePlus 6 is binnen een maand meer dan een miljoen keer verkocht. Dat is mede te danken aan slimme guerillamarketing via sociale media, pop-up-events en mond-tot-mondreclame.

De verkoop van de OnePlus 6 gaat bijna drie keer zo snel als die van voorgangers OnePlus 5 en 5T, stelt OnePlus-ceo Pete Lau. Volgens hem is zijn nieuwste smartphone het snelst verkopende toestel ooit van OnePlus.

De cijfers lijken veel, maar concurrenten als Apple en Samsung verkopen tientallen miljoenen smartphones in dezelfde periode. Ondanks dat zijn het knappe cijfers voor een relatief onbekend smartphonemerk.

Nerds

OnePlus zet al langer zogeheten guerillamarketing in om zijn smartphones te verkopen. Soms werkt dat averechts, zoals acties om je huidige smartphone kapot te slaan of knappe vrouwen voorrang te geven bij het kopen van een telefoon.

Maar bij de OnePlus 6 heeft de marketingstrategie gewerkt, mede door de 26 pop-up-events waar duizenden mensen in de rij stonden om als één van de eersten de telefoon te kopen.

Gericht op nerds

OnePlus richtte zich vanaf het begin op nerds, zoals marketingblog Marketingfacts opmerkt. De combinatie van krachtige hardware, een 'kale versie' van Android zonder opsmuk en de lage prijs zorgde ervoor dat de telefoon populair werd bij mensen die veel met Android en smartphones bezig waren.

Onder andere MKBHD, de bekendste YouTuber die video's maakt over gadgets, raadt al jaren OnePlus-producten aan.

OnePlus 6

De OnePlus 6 is te koop voor 519 euro. In onze review beschrijven we waarom het Chinese bedrijf opnieuw 'de koning van de prijs-kwaliteitverhouding' is.

Eerder deze maand kwam de OnePlus 6 in het nieuws omdat het een Nederlandse hacker lukte om de gezichtsbeveiliging van de telefoon te foppen met een foto van zijn hoofd.

Bekijk ook ons interview met OnePlus-oprichter Carl Pei uit eind 2017:

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal