Tesla ontwikkelt 'Mad Max-modus' in zelfrijdende truck
Inhalen als een gek

Tesla ontwikkelt 'Mad Max-modus' in zelfrijdende truck

25-06-2018 08:44 Laatste update: 09:27

Volgens Elon Musk kan je de deels zelfrijdende Tesla Semi-vrachtwagen in de Mad Max-modus zetten. Daarmee zou de truck heel agressief van baan wisselen.

De tweets van Elon Musk bevinden zich altijd in een groot grijs gebied. Wat een grap lijkt, zoals een Boring Company-vlammenwerper, blijkt realiteit te zijn. Wat echt lijkt, is dan weer een grap.

Nu zegt Elon Musk dat de elektrische vrachtwagen een Mad Max Mode krijgt, in navolging van de actiefilm Mad Max: Fury Road. De uitspraak kwam tot stand in een vreemd Twitter-gesprek, waarbij twitteraar Jod Gold een Tesla Semi in een scène van Mad Max photoshopte.

Musk was er blijkbaar zo van gecharmeerd, dat hij een uur later het daadwerkelijk in het besturingssysteem van de vrachtwagen had gebouwd.

Agressief invoegen

De Mad Max-modus is in te stellen bij de Blind Spot Threshold. Hiermee wordt bedoeld dat de chauffeur kan instellen wanneer de ruimte op de linkerrijbaan groot genoeg is om in te voegen. De Mad Max Mode is hierbij de vergrotende trap van 'Agressive', waarmee verondersteld kan worden dat de truck zelfs bij het kleinste gaatje al in gaat halen.

Autopilot op hoog niveau

De Tesla Semi wordt verwacht in 2019. De vrachtwagen zou 805 kilometer op één volle acculading rijden. Volgens Musk krijgt de truck een hoog niveau van de Tesla Autopilot, waarmee de vrachtwagens deels zelf kan rijden. Er zouden al 2000 trucks besteld zijn, onder meer door PepsiCo en FedEx.