Op Instagram kan je nu videobellen met 4 personen
Videochat

Op Instagram kan je nu videobellen met 4 personen

27-06-2018 10:12 Laatste update: 17:53

Op Instagram kan je sinds vandaag met vier mensen tegelijk videobellen. Tijdens de videochat kan je de app blijven gebruiken.

De videobelfunctie werkt via Instagram Direct, het chatonderdeel van Instagram. Tijdens het videochatten kan je het scherm kleiner maken, zodat je de app kan blijven gebruiken. Je kunt dan bijvoorbeeld door je feed scrollen, terwijl het videogesprek in een hoek van het scherm verder gaat.

Alleen Instagram-gebruikers die elkaar volgen kunnen elkaar toevoegen aan een videochat. Ook kan je personen muten tijdens een gesprek of mensen blokkeren zodat ze geen chat met je kunnen starten. De nieuwe functie wordt deze week onder de gebruikers van de Instagram-app uitgerold.  

Apple biedt binnenkort vanaf iOS 12 in zijn FaceTime-app videochats met maximaal 32 personen tegelijk. Bij Snapchat kan je videobellen met maximum 16 personen tegelijk en bij Facebook Messenger is de limiet voor videochats 6 mensen.

Videodienst IGTV

Instagram startte vorige week de nieuwe videodienst IGTV voor langere filmpjes, om zo de strijd met YouTube aan te gaan. Bright maakt ook regelmatig video's voor IGTV.

Volg ons op Instagram