Tommy Hilfiger houdt met slimme kleding bij wat je draagt
Big Brother-kleding

Tommy Hilfiger houdt met slimme kleding bij wat je draagt

26-07-2018 06:40 Laatste update: 07:00

Tommy Hilfiger komt met een van de slechtste ideeën van het jaar: slimme kleren die bijhouden hoe vaak je ze draagt.

De jeans, T-shirts, hoodies, truien, petjes en tasjes van Tommy Hilfigers nieuwe kledinglijn Tommy Jeans Xplore bevatten Bluetooth-tags die contact leggen met de Tommy-app op je iPhone. Als je de kleding vaker draagt, krijg je meer punten, zo is het idee. Een weinig subtiele poging van Tommy Hilfiger om zijn klanten aan te sporen zo vaak mogelijk kleding van Tommy uit de kast te trekken.

Privacy

De slimme kleding roept natuurlijk tal van vragen op. Om te beginnen over de privacy van de gebruikers. Tegenover Engadget verklaart het kledingmerk dat gebruikers de Bluetooth-tags zelf eerst moeten activeren en elk moment ook weer kunnen uitschakelen. Daarnaast zou de app je persoonlijke data versleutelen en kun je je gegevens op elk moment weer wissen.

Wandelend reclamebord

De belangrijkste vraag is echter: zitten we hierop te wachten? Het antwoord is: nee. Waarom zou je willen meedoen aan een stompzinnig spelletje dat als enig doel lijkt te hebben dat je dag-in-dag-uit als onbezoldigd reclamebord voor Tommy door het leven gaat?

Als je als volwassene graag af en toe een sticker van de juf wil hebben, kun je beter Pokémon gaan vangen.