Dit nieuwe scherm van Samsung  is 'onbreekbaar'
Lekker laten vallen

Dit nieuwe scherm van Samsung is 'onbreekbaar'

26-07-2018 13:33 Laatste update: 27-07-2018 12:11

Ideaal voor smartphones en andere elektronica die je nog wel eens uit je handen laat vallen: Samsungs nieuwe onbreekbare scherm.

Het scherm bestaat uit een flexibel OLED-paneel met daaroverheen een onbreekbaar laagje en een bedekkend venster. Samsung verwacht dat de onbreekbare schermen verder kunnen worden gebruikt in auto’s, militaire apparatuur, draagbare game consoles en tablets voor kinderen.

"Het versterkte plastic venster is vooral geschikt voor draagbare elektronica”, meent Hojung Kim van Samsung Display. "Niet alleen omdat het onbreekbaar is, maar ook vanwege het lage gewicht, doorlaatbaarheid en hardheid. Daarmee lijkt het sterk op glas." Met het verschil dat glazen platen veel makkelijker beschadigd kunnen raken.

Mogelijk nadeel is wel dat er op plastic eerder krasjes komen, al rept Samsung daar - vanzelfsprekend - met geen woord over in zijn persbericht.

Valtest

Het 'onbreekbare' scherm doorstond zonder problemen de testen van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Underwriters Laboratories, meldt Samsung. Zo overleefde het display onder meer een valtest, waarbij de onderzoekers het scherm 26 keer achter elkaar van een hoogte van 1,2 meter lieten vallen.

Ook een test met een val vanaf 1,8 meter leverde geen zichtbare schade aan het scherm op. Daarnaast kan het scherm goed tegen hoge en lage temperaturen: bij 32 graden onder nul en 72 graden boven nul bleef het scherm gewoon functioneren.

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.