Knutselpakketten

Nintendo Labo krijgt stuur en vliegknuppel

27 juli 2018 09:09

Nintendo is nog lang niet uitgespeeld met de kartonnen bouwpakketjes van Nintendo Labo. Na de robot en de vishengel komen er nu verschillende sturen.

Op dit moment zijn er twee Nintendo Labo-pakketten verkrijgbaar, waarmee met kartonnen knutselvellen verschillende game-controllers gemaakt kunnen worden. Met de twee pakketten zijn onder andere een vishengel, piano, huisje, motorstuur en robot te maken, maar daar komt nu de Vehicle Kit, oftewel het Voertuigenpakket.

In het Voertuigenpakket zitten de kartonnen bladen om een autostuur, gaspedaal, vliegknuppel, sleutel en onderzeeëraanstuurder te maken. Alle sturen hebben weer een andere soort extra functie. Zo zitten er twee hendels aan het stuur waarmee je bijvoorbeeld een zaag uit kan klappen om bomen te kappen terwijl je aan het rijden bent.

Tussen de voertuigen is ook makkelijk te wisselen, door middel van de sleutel in het contact van het andere stuur te plaatsen.

Beschikbaarheid

De Nintendo Labo Vehicle Kit is vanaf 14 september beschikbaar, ook in Nederland. De Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar in de VS gaat het 69,99 dollar kosten.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Ariana Grande en Jimmy Fallon spelen op Nintendo Labo