Sony's nieuwe tv's tonen Netflix 'mooier dan ooit'
Master-series

Sony's nieuwe tv's tonen Netflix 'mooier dan ooit'

01-08-2018 13:21 Laatste update: 15:44

Sony heeft twee nieuwe televisies met een speciale modus voor Netflix aangekondigd. De Netflix Calibrated Mode moet de videodienst in 'optimale kwaliteit' laten zien.

Als je voor veel geld een high-end tv koopt, dan wil je ook dat alles er zo goed mogelijk uitziet. Voor veel mensen zal een tv inmiddels voor een groot deel een scherm voor Netflix en andere videodiensten zijn. Sony speelt daar op in met de Netflix Calibrated Mode op zijn twee nieuwe Master-series tv's.

Sony belooft beeldkwaliteit 'zoals de producent het heeft bedoeld', met 'precieze, accurate dynamische kleuren' en natuurgetrouwe bewegingen. Voor de Netflix-modus is samengewerkt met Netflix zelf. "Via deze functie kunnen onze leden genieten van studiokwaliteit beeldmastering", stelt de videodienst

Het valt te bezien

Het valt nog te bezien hoeveel verschil de speciale Netflix-kalibratie maakt, maar als consument koop je in ieder geval de belofte dat het niet beter kan.

Vooralsnog is de functie alleen aangekondigd voor de twee nieuwste Sony tv's, maar het is niet ondenkbaar dat de Netflix Calibrated Mode ook voor de andere Sony-tv's van eerder dit jaar beschikbaar komt.

Android TV

De nieuwe modellen zijn de A9F met oled-scherm en de Z9F met lcd-scherm. Beide zijn ze voorzien van de X1 Ultimate-beeldprocessor, de krachtigste beeldprocessor die Sony tot nu toe heeft gemaakt. Net als andere recente tv's van Sony draaien de nieuwe toestellen op Android TV.

De A9F is er in 55 en 65 inch, de Z9F in 65 en 75 inch. De tv's verschijnen in het najaar, precieze beschikbaarheid en prijzen volgen nog.