Deal Uber-Toyota

Toyota's krijgen zelfrijdende technologie van Uber

27 augustus 2018 21:51

Automaker Toyota steekt opnieuw geld in Uber. De Japanners, die al een samenwerkingsverband hadden met het bedrijf achter de taxi-app, investeren 500 miljoen dollar. Dat bevestigde de Japanse automaker nadat eerder al verhalen rondgingen over de op handen zijnde deal.

Als gevolg van de uitgebreide samenwerking gaat Toyota onder meer auto's van het type Sienna uitrusten met technologie voor zelfrijdende auto's van Uber. Volgens Toyota is sprake van een belangrijke mijlpaal in de transformatie naar een mobiliteitsbedrijf. De vloot autonome Toyota's zal door onafhankelijke exploitanten van wagenparken worden gekocht en beheerd.

De investering van Toyota zorgt voor een waardering van heel Uber van 72 miljard dollar. Dat is 15 procent meer dan de 62 miljard dollar die aan het bedrijf hing toen een groep investeerders onder leiding van het Japanse SoftBank eerder dit jaar instapte.

Daimler

Uber heeft ook al een samenwerking rond zelfrijdende auto's met Mercedes Benz-fabrikant Daimler. De autonome auto's van het bedrijf worden opgenomen in Ubers taxinetwerk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Uber is symptoom, niet oorzaak onzeker werk'