Handig: Google Assistant is tweetalig
Virtuele talenknobbel

Handig: Google Assistant is tweetalig

31-08-2018 12:09 Laatste update: 13:29

Google Assistant is nu tweetalig: de virtuele assistent kan meer dan één taal verstaan, bijvoorbeeld zowel Engels als Spaans. Combinaties met Nederlands laten echter nog op zich wachten.

Volgens sommige bronnen zijn er meer tweetalige gezinnen dan huishoudens waar maar één taal wordt gesproken. Dat is met de opkomst van de slimme digitale assistenten in smartphones en luidsprekers lastig. De assistenten verstonden tot nu toe slechts één taal die je van te voren moest instellen.

Maar nu verstaat Google Assistant automatisch twee talen tegelijkertijd. Je moeder vraagt  'what time is it?' terwijl pa in het Duits vraagt: 'Wie war die Wettervorhersage?'

Google zegt dat Google Assistant ieder 'paar' talen van Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Japans verstaat. Je moet dus wel één keer aangeven welk paar talen je wilt dat Google Assistant verstaat. 

Nederlands

Hoewel Google onlangs Nederlands aan de Assistent toevoegde, zegt Google Nederland tegen Bright dat Nederlands op dit moment als onderdeel van de tweetalige feature nog niet wordt ondersteund. 

Daar wordt overigens volgens Google hard aan gewerkt. Het streven is niet alleen om meer talen te ondersteunen, maar ook om Google Assistant meer dan twee talen tegelijkertijd te laten verstaan.