Dyson gaat zijn elektrische auto testen op racecircuit
Ook betere accu's

Dyson gaat zijn elektrische auto testen op racecircuit

31-08-2018 09:08 Laatste update: 09:18

Stofzuigerfabrikant Dyson maakt serieus werk van zijn plannen voor elektrische auto's. Het bedrijf wil verscheidene testparcoursen aanleggen op een voormalig vliegveld.

Dyson wil onder meer een racecircuit en een off-road track aanleggen voor het testen van zijn elektrische auto’s. Ook moeten er op het vroegere vliegveld in de buurt van het Zuid-Engelse Wiltshire nieuwe kantoren verrijzen die onderdak bieden aan tweeduizend medewerkers.

Dyson heeft inmiddels een vergunning aangevraagd voor deze 116 miljoen pond (129 miljoen euro) kostende verbouwing, meldt de Financial Times.

Efficiëntere accu's

Hoewel Dyson voor zijn eerste auto gebruik zal maken van lithium-ion-batterijtechnologie, wil het bedrijf daarna overstappen naar solid-statebatterijen. Daarmee zou het bedrijf zich onderscheiden van de meeste andere producenten van elektrische auto’s die gebruikmaken van lithium-ion, al werkt Toyota ook aan een elektrische auto op basis van solid-statebatterijen, die kleiner en efficiënter zijn.

2 miljard pond

In totaal steekt Dyson 2 miljard pond (2,2 miljard euro) in zijn plannen voor de productie van elektrische auto’s. Het bedrijf verwacht dat het eerste voertuig in 2021 op de weg te bewonderen zal zijn.

Volgens David Bailey, een hoogleraar aan Aston University die gespecialiseerd is in de fabricage van auto’s, is dat bijzonder ambitieus. “Ik denk dat Dyson onderschat wat voor uitdaging het ontwikkelen van een auto is”, verklaart hij tegenover de Financial Times. Hij verwacht dan ook dat Dyson uiteindelijk een partner nodig zal hebben om de ontwikkeling van zijn elektrische auto’s tot een succes te maken.

Volg onze updates over elektrische auto's