Razer werkt aan tweede smartphone voor gamers
Game-telefoon

Razer werkt aan tweede smartphone voor gamers

03-09-2018 16:42 Laatste update: 05-09-2018 06:39

Razer heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een opvolger van zijn Razer Phone, een Android-smartphone gericht op gamers.

Fabrikant Razer werd groot met muizen, toetsenborden en andere randapparatuur speciaal voor gamers. Inmiddels maakt het bedrijf ook behoorlijk goede laptops. Eind 2017 verscheen de eerste smartphone van Razer. Dat toestel is net als de laptops in de eerste plaats gericht op gamers, maar ook prima geschikt voor alledaags gebruik.

De site WCCFTech spotte in de nieuwste kwartaalcijfers van Razer dat het bedrijf werkt aan een nieuwe Razer Phone. "Razer richt nu op de ontwikkeling van de tweede generatie Razer Phone en bijbehorende software die zijn software en diensten zullen uitbreiden van pc naar de mobiele markt", stelt Razer.

Snel scherm, snelle chip

Er is verder nog niets bekend over een nieuwe Razer Phone, maar vermoedelijk krijgt het toestel net als zijn voorloper een 120Hz-scherm. De meeste smartphoneschermen draaien op 60Hz, maar de krachtige chips die nu in high-end telefoons zitten kunnen games op hogere framerates afspelen. Daar heb je met zo'n sneller scherm baat bij: games ogen simpelweg veel soepeler.

Omdat de Razer Phone 2 een premium toestel wordt, zou het goed kunnen dat hij draait op een Qualcomm Snapdragon 845-chip. Dat is de snelste Qualcomm-chip van het moment, die ook in veel andere recent verschenen Android-toestellen zit. Maar afhankelijk van de introductiedatum van de Razer Phone 2 zou het toestel ook best weleens de opvolger kunnen hebben, de Snapdragon 855. Die chip zou sinds juni geproduceerd worden, maar smartphones met de 855 zijn nog niet aangekondigd.

De eerste Razer Phone is in Nederland overigens nog niet officieel verkrijgbaar.