© Tesla

Tesla biedt beperkt aantal Model 3's met 'directe levering'
Alleen voor reserveerders

Tesla biedt beperkt aantal Model 3's met 'directe levering'

10-09-2018 08:53 Laatste update: 08:52

Om de verkoopcijfers een boost te geven is Tesla bezig met het aanbieden van een beperkt aantal Model 3's met directe levering.

Als je een Model 3 van Tesla bestelt, dan kan je normaal gesproken rustig achterover gaan zitten. De levertijd is namelijk maanden, soms zelfs jaren. Vooral het basismodel van 35.000 dollar laat nog minimaal tot 'ergens volgend jaar' op zich wachten.

Maar voor de mensen die een auto gereserveerd hebben en niet willen wachten, biedt Tesla nu auto's met 'immediate delivery'. Dat schrijft het bedrijf in een e-mail naar klanten in de VS en Canada, meldt de site Electrek.

Achterwielaandrijving

Tesla schrijft in de e-mail dat er een beperkt aantal auto's gereed zijn voor directe levering, op basis van 'wie het eerste komt, wie het eerst maalt'. Het gaat om auto's met een achterwielaandrijving, die blijkbaar minder populair zijn dan het bedrijf dacht. Als mensen bereid zijn om hun bestelling aan te passen, worden de auto's meteen gereed gemaakt.

De deal werd in eerste instantie aangeboden aan mensen die op de eerst mogelijke dag een Model 3 bestelden, maar vanaf vandaag wordt de deal ook aan andere bestellers kenbaar gemaakt.

Opkrikken verkoopcijfers

Volgens Electrek.co probeert Tesla met de deal de verkoop- en uitlevercijfers op te krikken. Het bedrijf wil namelijk laten zien dat het winstgevend kan zijn en daarvoor wordt alles op alles gezet.

Elon Musk is al maanden bezig met het efficiënter maken van het productieproces. Het komt zelfs regelmatig voor dat hij bijna niet buiten komt en op een bank in zijn kantoor slaapt.