Smart Home

Deze robotstofzuiger is ook een kruimeldief

17 september 2018 08:11

De Coral One is eigenlijk twee apparaten: een robotstofzuiger waar je een kruimeldief uit tilt.

Een robotstofzuiger is handig, maar hij houdt alleen de vloer stofvrij. Voor veel andere plekken heb je nog steeds een kruimeldief nodig. De makers van de Coral One hebben de twee apparaten op een slimme manier gecombineerd.

De robotstofzuiger heeft een handvat, waarmee je de zuigmotor uit het apparaat pakt. Klik het stofreservoir met zuigmond erop en je hebt een paar seconden later een kruimeldief. Er zijn twee zuigstukken, en de kruimelzuiger heeft een lampje voor donkere hoekjes. In de stand 'kruimeldief' gaat de batterij 30 minuten mee.

Als robot heeft de Coral One geen ingewikkelde functies zoals veel concurrenten. Er is geen app waarmee je de ruimte kan instellen of beperken, en de robot zoekt zelf zijn weg door de ruimte. Coral One zorgt wel dat hij niet van de trap rijdt of zichzelf in een hoek klemzet. Een routine plannen kan op het laadplatform, en er zit ook een afstandsbediening bij de robot voor het starten en stoppen van een schoonmaakronde. De robot gaat op één lading 90 minuten mee, of 30 minuten in turbomodus.

De Coral One is er in zwart en wit, en kost 649 dollar. De robot wordt vanaf 25 oktober geleverd, maar vooralsnog kunnen alleen Amerikanen de handige twee-in-één-robot bestellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe robotstofzuiger Roomba is slimmer en leegt zichzelf