'Amazon komt met magnetron en autogadget met Alexa'
Alexa, verwarm deze snack

'Amazon komt met magnetron en autogadget met Alexa'

18-09-2018 14:53 Laatste update: 19-09-2018 06:02

Nog deze maand zou Amazon acht nieuwe apparaten die allemaal werken met de spraakassistent Alexa aankondigen.

Amazon gaat zijn aanbod slimme gadgets flink uitbreiden. CNBC heeft de hand weten te leggen op een interne briefing waaruit blijkt dat het bedrijf voor het eind van deze maand met een grote product-aankondiging komt.

Zo gaat Amazon onder andere een magnetron, een versterker, een subwoofer, een hifi-receiver en een gadget voor in de auto aankondigen. De apparaten hebben allemaal een Alexa-assistent geïntegreerd of werken nauw samen met de spraakgestuurde assistent.

Concurreren met partners

De mogelijke aankondiging is bijzonder omdat Amazon zich het afgelopen jaar met name focuste op samenwerken met andere fabrikanten. Zo heeft Sonos al een speaker die werkt met Alexa en heeft GE een slimme magnetron waarop Alexa geïnstalleerd staat. Zelfs in de auto is Alexa al vertegenwoordigd, door een slimme dashcam van Garmin.

Het past in de strategie van Amazon-ceo Jeff Bezos, die in juli de ambitie uitsprak om Alexa zo breed mogelijk te verspreiden. "We willen dat consumenten Alexa kunnen gebruiken waar ze ook maar zijn", zei hij in een persbericht. Volgens Bezos werken er nu wereldwijd tienduizenden ontwikkelaars aan apparaten met Alexa.

Niet hier

De kans is klein dat deze apparaten ook meteen in Nederland beschikbaar zullen zijn, want Alexa spreekt vooralsnog geen Nederlands. Amazon verkoopt aan Nederlanders via zijn Duitse webwinkel wel de Echo-speakers met Alexa.

Review: Sonos Beam met Alexa

Volg Bright ook op YouTube en Facebook