Duurzaam design: wit plastic is het nieuwe goud
Dutch Design Week

Duurzaam design: wit plastic is het nieuwe goud

20-09-2018 13:22 Laatste update: 13:23

Wit plastic wordt in de toekomst onbetaalbaar, dat kun je op de Dutch Design Week zien.

In een wereld waar steeds meer wordt gerecycled zijn de bouwmaterialen van vandaag de grondstoffen van morgen. Dat wordt letterlijk vertaald in deze kast van wit plastic van de designer Theophile Blandet.

Het is niet een strakke witte kast zoals je van een kast mag verwachten, maar een vreemd ding dat gesmolten lijkt. Dat klopt ook, want de hangende kast is gemaakt van die snel scheurende boodschappentasjes van de groenteafdeling, pvc-buizen en ander laagwaardig plastic. Precies dat folie dat moeilijk te hergebruiken is en waarvan alleen deze recycleboer in België weer producten weet te maken. Maar dan wel donkere gekleurde producten.

Dat mooie harde verpakkingsmateriaal wordt weliswaar al hergebruikt, maar wit kan het niet meer worden. In een toekomst waarin geen nieuw plastic meer gemaakt mag worden, zal er dus geen wit plastic meer zijn. In die lijn van gedachten is wit plastic het nieuwe goud. En deze kast van wit plastic is een onbetaalbaar kunstwerk.

Het werk P.S. maakt onderdeel uit van Mutant Matter, een expositie van radicale ontwerpen met materialen uit de toekomst. Mutant Matter van Dutch Invertuals is op de Dutch Design Week van 20 tot 28 oktober te zien in het Veemgebouw in Eindhoven.