Samsung schrapt nu ook de koptelefoonpoort
R.I.P. headphone-jack

Samsung schrapt nu ook de koptelefoonpoort

12-11-2018 11:08 Laatste update: 16:27

Ook Samsung heeft nu een smartphone zonder koptelefoonpoort uitgebracht: de W2019. Mogelijk sneuvelt de aansluiting in meer nieuwe Samsung-toestellen.

Hoewel de nieuwe Samsung-smartphone W2019 alleen in China en Zuid-Korea verkrijgbaar zal zijn, lijkt het voor de hand te liggen dat de koptelefoon-aansluiting bij meer toekomstige Samsung-toestellen, zoals de Galaxy S10, zal sneuvelen. Dat schrijft SamMobile. De site wijst erop dat de Dual Aperture-camera vorig jaar voor het eerst opdook in de W2018, voordat Samsung hem gebruikte in de Galaxy S9 en de Galaxy Note 9.

Speculaties dat Samsung de koptelefoonpoort zal schrappen in zijn Galaxy S10 zijn er al langer. Zo was er eerder al een prototype van het nieuwe vlaggenschip zonder de bekende headphone-jack. 

Veel andere smartphone-merken hebben de 3,5 mm koptelefoonaansluiting al geschrapt in hun smartphones. Ze gebruiken de usb-c-poort voor het aansluiten van bedrade hoofdtelefoons. 

Luxe flip-telefoon

De W2019 is qua specificaties een toptoestel. De flip-smartphone heeft een Snapdragon 845-chip aan boord, 6 GB RAM, 128 of 256 GB opslag en twee amoled-schermen. Aan de achterkant van het toestel zitten dezelfde camera's (van 12 megapixel) als op de S9 en Note 9. Aan de zijkant zit een vingerafdruksensor en een speciale knop voor de virtuele assistent Bixby.

De prijs van de W2019 is nog niet bekend. De voorganger had een fors prijskaartje: omgerekend 2800 euro.

Kijk ook: vaarwel, koptelefoons met draad

Wat bieden de smartphones van 2019?

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube.