Waarom YouTube-video's steeds langer worden
Algoritmes

Waarom YouTube-video's steeds langer worden

13-11-2018 16:37 Laatste update: 22:29

Het algoritme van YouTube stelt je steeds langere en steeds populairdere video's voor.

Dat valt althans op te maken uit een onderzoek van Pew Internet dat gedurende zes weken ruim 170.000 keer keek welke video's YouTube aanraadt.

De eerste video die de onderzoekers selecteerden was gemiddeld 9 minuten en 31 seconden lang. De eerste video die YouTube daarna aanraadde, was gemiddeld 12 minuten en 18 seconden lang, en de derde, vierde en vijfde aangeraden video's waren gemiddeld nog langer. De vijfde video duurt gemiddeld bijna een kwartier.

Populaire video's

Behalve langere video's heeft het aanbevelingssysteem ook een voorkeur voor veelbekeken video's. Heeft de eerste video die Pew aanklikt gemiddeld iets meer dan 8 miljoen views, de eerste video die YouTube aanraadt heeft er gemiddeld al bijna 30 miljoen. De laatste video heeft er gemiddeld meer dan 40 miljoen.

"Het aanbevelingssysteem raadt gebruikers aan om steeds langere en populairdere content te bekijken", concludeert Pew.

4000 uur per jaar

YouTube moedigt videomakers ook aan om langere video's te maken, schrijft Wired. Om in aanmerking te komen voor advertentie-inkomsten moeten kanalen nu minimaal 4000 uur per jaar bekeken worden.

YouTube gaat dankzij de langere video's meer lijken op traditionele televisie en populaire videomakers passen zich daarop aan. Zo maken de beroemde YouTubers NikkieTutorials en Jenna Marbles nu veel langere video's dan enkele jaren geleden.

De populaire videomaker Shane Dawson publiceert de laatste maanden op zijn kanaal met 19 miljoen volgers video's van gemiddeld drie kwartier. Een recente video van 1 uur en 45 minuten haalde 20 miljoen views.

Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal

Kijk ook: worden robots slimmer dan mensen?

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube