Urenlange storing Facebook en Instagram
Traag

Urenlange storing Facebook en Instagram

20-11-2018 20:59 Laatste update: 21-11-2018 10:45

Facebook en Instagram waren sinds dinsdagmiddag wereldwijd slecht bereikbaar. Gebruikers kampten met traag ladende pagina's of kregen foutmeldingen. De problemen leken aan het eind van de avond opgelost.

Facebook en Instagram kampten dinsdag vanaf half 2 tot 's avonds laat met een wereldwijde storing. Bij een deel van de gebruikers bleken pagina's traag of helemaal niet te laden. Ook kregen gebruikers regelmatig foutmeldingen en werkten bepaalde functies niet goed. 

Instagram-gebruikers klaagden onder meer dat ze hun feed niet konden verversen en hun chatberichten niet konden lezen. Facebook-gebruikers meldden bijvoorbeeld dat ze geen updates konden versturen of filmpjes konden uploaden. 

De meldingen over de storing bij Facebook en Instagram kwamen uit de hele wereld. De klachten namen volgens de site DownDetector in de loop van de avond af.

Facebook meldde rond 1 uur 's nachts dat de storing werd veroorzaakt door 'een bug in onze server'. Maandag had Facebooks chat-app Messenger ook al te kampen met een storing.  

Meer tech-nieuws? Volg Bright op Facebook, Twitter en Instagram