'Apple overwoog Chromecast-achtige Apple TV'
Dongel

'Apple overwoog Chromecast-achtige Apple TV'

22-11-2018 08:18 Laatste update: 08:19

Apple werkte aan een goedkopere versie van zijn Apple TV-mediaspeler, die lijkt op de Chromecast van Google.

Apple zou zo'n tv-dongle overwogen hebben om meer kijkers te trekken voor zijn aanstaande streamingdienst, meldt The Information. Het bedrijf zou de videodienst aantrekkelijker willen maken voor meer mensen.

De huidige Apple TV is veelzijdiger en krachtiger dan een dongle als de Chromecast, en werkt zelfstandig. De Apple TV is echter ook veel duurder (159 euro), terwijl een Chromecast slechts 30 euro kost. De Chromecast werkt in tegenstelling tot de Apple TV niet zelfstandig en is alleen een ontvanger waar gebruikers media vanaf hun telefoon naar toe kunnen streamen.

Streamingdienst in 2019

Apple komt naar verwachting volgend jaar met een eigen streamingdienst, die in eerste instantie gratis zal zijn voor mensen met een iPhone, iPad of Apple TV. Het is niet bekend of Apple nog altijd werkt aan zo'n goedkopere Apple TV-dongle. Hoeveel Apple TV's het bedrijf tot nu toe heeft verkocht, is evenmin bekend.

Concurrerende streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime zijn op vrijwel elk apparaat te bekijken, van telefoons en tablets tot spelcomputers en smart-tv's.