Facebook wil je binnenkort woorden laten wegfilteren
Woorden en emoji weren

Facebook wil je binnenkort woorden laten wegfilteren

28-11-2018 17:29 Laatste update: 29-11-2018 18:59

Facebook werkt aan een functie waarmee gebruikers reacties met bepaalde woorden automatisch kunnen verbergen.

Eén van de functies waarmee Twitter weer prettig leesbaar kan worden, is de mogelijkheid om bepaalde woorden op 'mute' te zetten. Berichten waar die woorden in voorkomen worden dan niet meer getoond. Zo kun je bijvoorbeeld de zwartepietendiscussie even negeren.

Facebook heeft te kampen met dezelfde ongezellige aspecten als Twitter en dus lijkt het sociale netwerk nu ook een vergelijkbare mute-functie te willen introduceren. Dat ontdekte onderzoeker Jane Manchun Wong, die regelmatig functies ontdekt die Facebook op kleine schaal test.

Op een screenshot is te zien dat gebruikers in de comments onder hun eigen bericht bepaalde woorden, zinnen en zelfs emoji kunnen verbannen. Berichten waar die woorden, zinnen of emoji in worden gebruikt, zijn dan niet te zien.

Niet het zwijgen opleggen

De reacties met verboden woorden zijn voor degene die ze plaatst en zijn of haar vrienden overigens wel zichtbaar. Met het mute-filter kunnen Facebook-gebruikers anderen dus niet het zwijgen opleggen, maar zichzelf wel afschermen van bijvoorbeeld haatdragende reacties. Facebook gaf nog geen commentaar. Het is nog niet bekend of en wanneer Facebook de functie voor alle gebruikers invoert. 

Tips: pas deze Facebook-instellingen aan

Meer tech-tips? Volg Bright.nl op Facebook en op YouTube