Apple Watch 4 maakt nu hartfilmpjes (in de VS)
ECG op je pols

Apple Watch 4 maakt nu hartfilmpjes (in de VS)

07-12-2018 13:17 Laatste update: 13:55

De optie om met de Apple Watch 4 een hartfilmpje (ECG) te maken, is nu beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers. Apple werkt nog aan Europese goedkeuring voor de ECG-functie.

Dankzij een software-update (watchOS 5.1.2) kunnen Amerikaanse bezitters van een Apple Watch 4 nu een electrocardiogram (ECG) maken. Het maken van een hartfilmpje kost ongeveer een halve minuut. Daartoe moet de gebruiker een vinger op de digitale draaiknop aan de zijkant van het horloge houden.

Gebruikers kunnen een pdf van hun ECG delen met hun artsen. Ook biedt de ECG-app vanaf nu een notificatie-optie bij een onregelmatige hartritme. Zo is het mogelijk om hartritmestoornissen op te sporen voor die tot een beroerte leiden, schrijft Apple.

Europa

Vooralsnog is de nieuwe functionaliteit alleen beschikbaar in de VS. In september verklaarde Apple dat het bedrijf werkt aan een goedkeuring voor het gebruik van de ECG-capaciteiten van de Apple Watch binnen de Europese Unie, maar het is onduidelijk wanneer het zover is.

Wie in Europa een hartfilmpje wil laten maken, kan wel gebruikmaken van de WIWE-gadget. Dit 289 euro kostende apparaatje geeft via een bijbehorende app een indicatie van je risico op een hartritmestoornis, hersenbloeding of hartstilstand. 

Review: Apple Watch 4

Bright test gadget die ECG's maakt:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's