Drie formaten

'Samsung presenteert Galaxy S10 in februari'

13 december 2018 12:51

Samsung zou zijn nieuwe Galaxy S10 -smartphone op 20 februari willen presenteren. De telefoon zou in maart verschijnen in drie formaten en voor prijzen vanaf 750 euro tot circa 1550 euro.

Dat schrijft Gizmodo UK, dat op basis van een grote elektronicawinkel een waslijst aan details weet te melden. De Samsung Galaxy S10 zou op 20 februari worden gepresenteerd, nog voordat de grote jaarlijkse telecombeurs Mobile World Congress wordt gehouden. In het verleden greep Samsung die beurs nog weleens aan om nieuwe Galaxy-toestellen aan te kondigen.

De Galaxy S10 zou dit jaar een zogenoemd Infinity O-scherm krijgen. Samsung toonde de bedoeling van zo'n scherm al eerder: het is een variant op de bekende scherminkeping, maar dan in de vorm van een gaatje voor de camera met rondom scherm. Bij de onlangs voor China aangekondigde Galaxy A8s zit de inkeping in de linker bovenhoek. Bij de S10 zou hij mogelijk in het midden komen, waarbij het grootste model wellicht van een dubbele selfiecamera wordt voorzien.

Drie formaten, model met 1 TB opslag

De Galaxy S10 zou verschijnen in drie formaten, te beginnen met de 5,8 inch S10 Lite. Die zou een geheel plat scherm krijgen, zonder de afgeronde Galaxy-randen. De Lite zou 699 pond kosten, zo'n 750 euro. Daarna komt de normale S10, met een 6,1 inch scherm met gekromde randen, die vanaf 799 pond zou kosten, zo'n 890 euro.

De 6,4 inch Galaxy S10+ zou beschikbaar zijn met 512 GB opslagruimte voor omgerekend 1225 euro of zelfs met 1 terabyte voor omgerekend 1558 euro.

Vingerscanner onder scherm

De vingerafdrukscanner zou bij de S10 onder het scherm zitten. Het zou gaan om een versie met geluidsgolven die veiliger moet zijn. Er zijn al enkele smartphones met een vingerscanner in het scherm op de markt, zoals de OnePlus 6T, maar die werken met een sensor op basis van beelden. 

De Galaxy S10 zou worden geleverd vanaf vrijdag 8 maart. Naast de drie Galaxy S10-modellen, komt Samsung volgend jaar ook nog met een totaal nieuw soort telefoon, met opvouwbaar scherm.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Samsung toont telefoon met 'cameragat' in scherm

Vooruitblik: de smartphones van 2019

Review: OnePlus 6T

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's