Android-telefoons te ontgrendelen met 3D-geprint hoofd

Archieffoto.

Gezichtsherkenning

Android-telefoons te ontgrendelen met 3D-geprint hoofd

14-12-2018 13:27 Laatste update: 13:27

De gezichtsherkenning van populaire Android-smartphones is te kraken met een 3D-geprint hoofd. Bij iPhones met Face ID werkt de truc niet.

De gezichtsherkenning van de Samsung S9, Samsung Note 8, OnePlus 6 en de LG G7 ThinQ is te foppen met een 3D-geprint hoofd. Dat blijkt uit een test van Forbes. Door het hoofd voor de camera van de smartphones te houden, kunnen de toestellen worden ontgrendeld.

Er zijn volgens Forbes wel verschillen. Bij het ene toestel moet meer moeite worden gedaan dan bij het andere. En ook het gebruik van de snelle of trage herkenning bij de ontgrendeling maakt verschil. Hoewel alle toestellen uiteindelijk ontgrendeld kunnen worden, is de OnePlus 6 het minst veilig.

Face ID

Bij de iPhone X werkt de truc met een geprint hoofd niet. Dat komt niet helemaal als een verrassing. Apple werkte bij de ontwikkeling van Face ID-beveiliging onder meer samen met een Hollywood-studio waar realistische maskers worden gemaakt.

Volgens Forbes laat ook de nieuwe gezichtsherkenning van Microsoft, Windows Hello, zich niet in de luren leggen door een 3D-print.