Amazon heeft nu een slimme klok met Alexa
Smart home

Amazon heeft nu een slimme klok met Alexa

17-12-2018 10:45 Laatste update: 10:48

Amazon heeft een slimme klok uitgebracht die via slimme speakers communiceert om timers te tonen.

In de VS is nu de Echo Wall Clock verkrijgbaar voor 30 dollar. Amazon kondigde deze accessoire eerder dit jaar al aan, samen met onder meer een slimme stekkerdoos en een magnetron die je met spraakassistent Alexa kunt bedienen. 

De Echo Wall Clock heeft geen microfoon ingebouwd waarmee je direct Alexa opdrachten kan geven. De Echo Wall Clock is een accessoire die samenwerkt met een andere Amazon Echo-speaker in huis.

Timers

Eenmaal verbonden kan je Alexa vragen om timers in te stellen om je te waarschuwen dat bijvoorbeeld de aardappels gaar zijn of dat je de was uit de machine moet halen.

Rondom de analoge wijzerplaat van de Echo Wall Clock zitten 60 leds die laten zien hoeveel tijd je volgens de timer nog hebt. Je kunt overigens meerdere timers tegelijkertijd instellen en hij past zich automatisch aan de zomertijd aan. De Echo Wall Clock werkt met vier AA-batterijen en is nog alleen met een witte rand verkrijgbaar.

De klok is op dit moment alleen nog verkrijgbaar in de VS. Wanneer hij naar Europa komt, is onbekend. Sowieso ondersteunt Alexa nog geen Nederlands, hoewel de Amazon Echo-speakers al wel voor Nederlanders in de Duitse Amazon winkel te koop zijn.