Super Smash Bros Ultimate breekt Nintendo-verkooprecord
Record

Super Smash Bros Ultimate breekt Nintendo-verkooprecord

19-12-2018 10:11 Laatste update: 11:11

De nieuwe Nintendo Switch-game Super Smash Bros Ultimate is volgens het Japanse bedrijf de snelst verkochte Nintendo-game ooit voor thuisconsoles.

Super Smash Bros. Ultimate verscheen op 7 december voor de Nintendo Switch en werd sneller verkocht dan games Zelda, Super Mario Odyssey en Mario Kart 8 toen die net nieuw waren. Nintendo maakt niet bekend hoeveel exemplaren van de nieuwe vechtgame er inmiddels verkocht zijn.

Wel zegt het bedrijf dat er in de eerste drie dagen meer exemplaren van Smash werden verkocht dan van Mario Kart Wii, de vorige snelst verkochte Nintendo-game. Van dat spel werden uiteindelijk 37 miljoen exemplaren verkocht. In de VS lagen de verkopen na 11 dagen in ieder geval op 3 miljoen exemplaren.

Super Smash Bros. Ultimate is de vijfde game in de populaire serie, waarin personages uit Nintendo-games maar ook andere gametitels het tegen elkaar opnemen. Ultimate biedt in totaal ruim honderd nieuwe en bekende levels om in te vechten met 74 speelbare personages, meer dan ooit tevoren in een Smash-game.

Switch snelst verkopende spelcomputer

Nintendo scoort nog meer sterke cijfers: de Switch is in de VS de snelstverkopende spelcomputer van deze generatie. In de VS werden tussen de verschijning in maart 2017 en november 2018 ruim 8,7 miljoen Nintendo Switches verkocht. Dat is meer dan spelcomputers als de PlayStation 4 en Xbox One op dat punt in hun bestaan hadden verkocht.

Ook is Nintendo in de VS de grootste game-uitgever, met naast Super Smash Bros. Ultimate dit jaar Pokémon Let's Go en Super Mario Party. Bovendien staan er in Nintendo's top tien van snelst verkopende games voor thuisconsoles nu vijf Switch-games: naast Smash ook The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey en Pokémon Let's Go.