Acteur Jack Black wordt game-YouTuber
'Groter dan PewdiePie'

Acteur Jack Black wordt game-YouTuber

26-12-2018 10:52 Laatste update: 27-12-2018 09:04

Acteur Jack Black is een YouTube-kanaal voor games gestart. Black wil zijn kanaal groter maken dan beroemde concurrenten als Pewdiepie en Ninja.

Jack Black heeft zijn account Jablinski Games met een introductievideo bekendgemaakt, waarin hij zittend in een gamingstoel een imitatie van Pewdiepie doet. Hij wil elke vrijdag een nieuwe video op het kanaal zetten.

Black gaat Let's Play-video's maken waarin hij games speelt die van humoristisch commentaar voorziet. Hij doet dat samen met zijn zoon.

Met die opzet opzet zijn YouTubers als Pewdiepie en Ninja groot geworden. Ninja heeft op YouTube ruim 20 miljoen volgers, Pewdiepie heeft er zelfs meer da 78 miljoen. Die enorme cijfers zorgen ook voor flinke winst. Zo verdient Pewdiepie naar schatting 15 miljoen dollar per jaar met zijn account. Ninja zei begin dit jaar dat hij elke maand zo'n half miljoen dollar opstrijkt met zijn filmpjes.

Het kanaal van Black heeft na vijf dagen ruim 300 duizend abonnees. Zijn eerste video is al meer dan 1,1 miljoen keer bekeken. "Dit kanaal wordt groter dan Ninja, het wordt groter dan Pewdiepie", zegt Black.