‘Fortnite-maker boekt winst van 3 miljard dollar’
Epic Games

‘Fortnite-maker boekt winst van 3 miljard dollar’

28-12-2018 08:36 Laatste update: 09:13

Game-ontwikkelaar Epic Games heeft dankzij Fortnite een bijzonder goed jaar achter de rug. Het bedrijf boekt in 2018 een winst van 3 miljard dollar.

Dat verklaart een ingewijde tegenover TechCrunch. Het niet-beursgenoteerde Epic Games wil niet reageren op de winstcijfers.

Dat de game-ontwikkelaar het zo goed doet, valt niet los te zien van het enorme succes dat Fortnite dit jaar heeft. In minder dan een jaar tijd ging de game volgens Epic Games van 0 naar 125 miljoen spelers op iOS, Android, Windows, Mac, Xbox en Switch.

Nieuw seizoen leidt tot meer bestedingen

Hoewel Fortnite gratis te spelen is, verdient de ontwikkelaar toch flink aan in-game aankopen. Hoeveel de game-ontwikkelaar daarmee precies binnenharkt, is niet eenvoudig vast te stellen. In februari becijferde SuperData dat Fortnite goed was voor een maandomzet van 126 miljoen dollar. In mei was dat al opgelopen tot 318 miljoen dollar.

Volgens marktvorser Sensor’s Tower leverde de iOS-versie tussen april en november een omzet van 385 miljoen dollar op. In november besteedden iOS-gebruikers gemiddeld 1,23 miljoen dollar per dag aan de game.

De omzet die Fortnite genereert, fluctueert flink. Als er een nieuw seizoen uitkomt voor de game, schieten de bestedingen van gamers omhoog. Begin deze maand verscheen seizoen 7.

15 miljard waard

In oktober van dit jaar werd Epic Games tijdens een investeringsronde gewaardeerd op bijna 15 miljard dollar. De game-ontwikkelaar kwam in 2012 voor 40 procent in handen van het Chinese TenCent dat destijds 330 miljoen dollar in het bedrijf stak.