Black Mirror-film Bandersnatch vertraagt seizoen 5
Optimistischere verhalen

Black Mirror-film Bandersnatch vertraagt seizoen 5

02-01-2019 14:48 Laatste update: 14:51

Het vijfde, meer optimistische seizoen van Black Mirror verschijnt dit jaar, maar is wel vertraagd door interactieve film Bandersnatch.

Het vierde seizoen van scifi-serie Black Mirror verscheen eind 2017, en tussen kerst en oud en nieuw verscheen in 2018 de film Bandersnatch. In die interactieve film moeten kijkers steeds zelf belangrijke beslissingen voor de hoofdpersoon nemen. Zo bepaalt de kijker het verloop en de uitkomst van het verhaal. De film was echter wel veel werk, zegt uitvoerend producent en mede-bedenker Annabel Jones tegen The Hollywood Reporter.

Bandersnatch kostte zelfs zoveel tijd dat het vijfde seizoen van Black Mirror vertraging heeft opgelopen. Hoeveel is niet duidelijk, want tot nu toe was alleen bekend dat het vijfde seizoen van de geprezen serie ergens in 2019 op Netflix verschijnt, en die belofte blijft staan. Volgens The New York Times kostte de ontwikkeling van Bandersnatch zelfs een volledig jaar.

Het zou daarom goed kunnen dat het vijfde seizoen van Black Mirror pas eind 2019 verschijnt, net zoals de voorgaande twee seizoenen en de film. Het vijfde seizoen wordt in ieder geval wel wat vrolijker dan de vaak pessimistische toekomstvisies die de serie tot nu toe gaf. "We doen wat optimistische afleveringen en verhalen, in plaats van alleen dystopische en negatieve", zei Black Mirror-bedenker Charlie Booker tegen The New York Times. Een van de meest optimistische afleveringen tot nu toe, San Junipero uit het derde seizoen van de serie, won Emmy Awards voor beste televisiefilm en beste scenario.