© Epic Games

Brits leger rekruteert soldaten via Fortnite
Snowflakes en millennials

Brits leger rekruteert soldaten via Fortnite

03-01-2019 15:44 Laatste update: 15:54

Het Britse leger gooit het over een andere boeg en probeert nieuwe soldaten te ronselen onder Fortnite-spelers.

Fortnite is met ruim 200 miljoen spelers één van de populairste games van dit moment. Het Britse ministerie van Defensie ziet onder dat publiek potentiële nieuwe rekruten. In een nieuw reclamespotje toont het Britse leger een jonge gamer die Fortnite speelt, en daar door zijn familie belachelijk om wordt gemaakt.

Maar de interesse in techniek die de gamer door het spel heeft, is precies waar het leger naar zoekt, luidt het spotje. Die aanpak gebruikt het leger ook in een serie posters die doen denken aan de beroemde Kitchener-posters uit de Eerste Wereldoorlog met de tekst 'Britons want you'.

Op de nieuwe posters wordt de positieve kant genoemd van zogenaamd negatieve eigenschappen van de huidige generatie 16- tot 25-jarigen die het leger zoekt. 'Me me me millenials' geloven volgens het leger in zichzelf, 'binge gamers' hebben doorzettingsvermogen en 'selfieverslaafden' hebben zelfvertrouwen. "Het leger ziet mensen anders en we zijn er trots op dat we voorbij de stereotypes kijken en het potentieel in jonge mensen zien”, zegt een legerwoordvoerder tegen The Telegraph.