Elektrische Harley-Davidson vanaf nu te bestellen
Geen vroom, maar sjoef

Elektrische Harley-Davidson vanaf nu te bestellen

07-01-2019 19:33 Laatste update: 08-01-2019 07:48

Livewire, de eerste elektrische motorfiets van Harley-Davidson, verschijnt in augustus, maar is nu al te bestellen. Dat maakte de fabrikant maandagavond bekend.

Op de techbeurs CES heeft motorfabrikant Harley-Davidson tijdens de Panasonic-presentatie aangekondigd dat de elektrische motorfiets Livewire vanaf vandaag te bestellen is. De motor kost vanaf 29.799 dollar.

Voorlopig is de motor alleen nog te bestellen in Canada en de VS, maar Harley belooft dat de Livewire in de herfst van dit jaar ook naar Europa komt.

0 naar 100 in 3,5 sec

De elektrische motor doet weinig onder voor de benzinemotor van Harley. Binnen 3,5 seconden zit de motor op 60 mijl per uur, oftewel 97 kilometer. 

Op een volle lading moet de motor een afstand van 177 kilometer halen. Vervolgens kost het een nacht om de motor weer volledig op te laden, al moet dit met een fast charger sneller gaan.

Jatbeveiliging

Volgens Marc McAllister van Harley-Davidson is dit de eerste motor met een ingebouwde simkaart. Hiermee is de status van de motor via een app te bekijken en is de motor bij diefstal weer terug te vinden.

Soortgelijke technologie is terug te vinden in de elektrische fiets VanMoof Electrified S2. Het Amsterdamse bedrijf geeft zelfs de mogelijkheid om de garantie af te sluiten dat een fiets bij diefstal wordt opgespoord door een team van Bike Hunters. Zo niet, zoals bij Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande wiens S2 werd gestolen, dan krijg je een nieuwe fiets.

Zo werkt het 'schopslot' van VanMoof

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's