YouTube laat je swipen door gerelateerde video's
Zoals Insta Stories

YouTube laat je swipen door gerelateerde video's

15-01-2019 09:35 Laatste update: 09:35

Tijd verkwanselen op YouTube is nu nog makkelijker geworden: door middel van een swipe naar rechts 'scroll' je naar de volgende aanbevolen video.

YouTube probeert mee te liften op het succes van Instagram Stories. Het platform laat je door middel van een swipe gemakkelijk door de aanbevolen video's bladeren, zoals je dat gewend bent in de Stories-functie van Instagram en Snapchat. Dat heeft de videosite vandaag aangekondigd

Als je terugswipet naar een vorige video, speelt deze af vanaf het moment waar je gebleven was. Je kunt zelfs tot halverwege swipen, om alvast een sneak peak te krijgen van de volgende video. De nieuwe functionaliteit werkt zowel in portret- als landschapsmodus.

Hiermee lijkt YouTube iets meer op normale tv, waarbij het ook gewoonte is om te 'zappen' tussen verschillende uitzendingen. Volgens YouTube vindt op dit moment 70 procent van de kijktijd op het videoplatform plaats via smartphones.

Het zappen was al mogelijk door op de video te klikken en dan op de pijltjes naar links of rechts te drukken, maar nu is het dus nog eenvoudiger gemaakt.

Eerst alleen iPhone

De functie wordt deze week uitgerold naar de YouTube-app op iPhones, vanaf de iPhone 6S. Het is nog niet bekend wanneer de functie naar Android komt, maar YouTube zegt er wel aan te werken.

Kijk ook: reclamevrij YouTube kijken doe je zo

Abonneer je ook op het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's