Xiaomi: vingerafdruk op groter deel scherm te scannen
Ontgrendelen

Xiaomi: vingerafdruk op groter deel scherm te scannen

18-01-2019 08:45 Laatste update: 08:52

Xiaomi-topman Lin Bin toont een telefoon waarbij je op een veel groter deel van het scherm kunt inloggen via de vingerafdruksensor.

De vingerafdrukscanner in het scherm werkt op een gebied van 25 bij 50 millimeter. Dat betekent dat gebruikers hun vinger niet meer zo precies hoeven te mikken als bij toestellen waar de vingerafdrukscanner in het scherm niet groter is dan de vingerafdruk van je duim, schrijft The Verge.

Xiaomi-topman Lin Bin heeft een video van een prototype van een telefoon met de nieuwe vingerafdrukscanner geplaatst op Weibo. Of en wanneer Xiaomi de grotere vingerafdrukscanner in een consumententoestel zal inbouwen, vertelde Lin niet.

Behalve Xiaomi werken ook andere fabrikanten, zoals Oppo en Vivo, aan vingerafdruksensors in het scherm die een stuk groter zijn dan de huidige scanners. Zo wil Oppo nog dit jaar telefoons uitbrengen met een vingerafdrukscanner achter het scherm die 15 keer zo groot is als de concurrentie.

Kijk ook: review OnePlus 6T

'Ultrasone vingerscanner in Galaxy S10'

Samsung zou zijn aanstaande Galaxy S10 uitrusten met een nieuwe ultrasone vingerafdrukscanner onder het scherm. Die scanner zou sneller, betrouwbaarder en veiliger worden dan die van concurrenten. De ultrasone scanner werkt met geluid dat weerkaatst tegen de vingertop om zo de afdruk te bepalen. 

9 gadgets om in 2019 naar uit te kijken:

Meer tech-video's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal