5 apps speciaal voor ouders
Appreview

5 apps speciaal voor ouders

24-01-2019 12:31 Laatste update: 17:58

Nina Verberne

Als ouder is het soms best pittig om alle ballen in de lucht te houden. Alles de baas blijven kan soms bijna een fulltime klus zijn. Gelukkig zijn er apps die helpen alles in je gezin in goede banen te leiden.

1. ReplyASAP

Vervelend als je zoon of dochter je berichtje negeert en geen antwoord stuurt. Je gaat je direct zorgen maken, terwijl kinderen vaak simpelweg iets anders aan hun hoofd hebben. Vader Nick Herbert bedacht hier iets op: een app die de telefoon vergrendelt van de kinderen totdat ze iets van zich laten horen. Je kunt dan als ouder een bericht sturen dat als een soort 'alarm' afgaat. Je kinderen kunnen dus nooit meer zeggen dat ze het berichtje niet gelezen hebben. Pas als het kind gereageerd heeft, kan het weer verder met de activiteiten op de smartphone.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: Android.
Pluspunten: Ouders krijgen direct een berichtje als ze wilt weten waar hun kroost zich bevindt.
Minpunten: Als je telefoon op stil staat, mis je het alarm alsnog.
Waar voor je geld: Niet van toepassing. 

2. Rootz

Ben je voor je werk veel van huis en mis je hierdoor vaak het voorleesmoment met je kind,? Dan kun je met de Rootz-app toch het voorleesmomentje met je kleintjes hebben. Het is een soort Skype, alleen dan speciaal om een boekje te lezen. Zo kun je elkaar zien, praten én de bladzijdes om slaan.

Prijs: Gratis, per boek betaal je een bedrag.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: Er zijn meer dan honderd voorleesboeken beschikbaar in de app.
Minpunten: Helaas nog niet beschikbaar voor Android-gebruikers.
Waar voor je geld: Absoluut. 

3. Cozi

Hou je soms niet meer bij wanneer je zoon een voetbalwedstrijd heeft, je oudste dochter uit logeren gaat en je jongste een verjaarspartijtje heeft? Om het nog maar niet te hebben over schooltoetsen en je eigen afspraken. Dan is de Cozi-agenda iets voor jou: één plek om ieders afspraken en activiteiten bij te houden. Het is een fijne mash-up van persoonlijke agenda's, takenlijstjes en een boodschappenlijstje. Ook kun je er nog klusjes aan toevoegen voor de (oudere) kinderen die al in het bezit zijn van een smartphone. Ideaal om alles vanuit deze app te managen.

Prijs: Gratis. In-app aankoop van 29,99 euro per jaar voor alle functionaliteiten in de app.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Je kunt via de app heel handig kookinspiratie opdoen en zo boodschappenlijstjes maken.
Minpunten: De app deelt data met andere partijen om je te voorzien van gepersonaliseerde advertenties.
Waar voor je geld: Ja. Als je voor de betaalde versie gaat, wordt je data niet gedeeld en krijg je geen advertenties te zien. Daarnaast krijg je toegang tot alle functionaliteiten in de app. 

4. LaLa Lunchbox

Vind je het als ouders soms lastig om te bedenken wat je je kind moet meegeven als lunch? LaLa Lunchbox maakt het leuk voor jou én voor je kind. De app adviseert je voor je kind altijd het volgende in te pakken: fruit, groente, een eiwitrijk product en een snack. De app schotelt je per categorie verschillende suggesties voor, zodat je een goed overzicht krijgt. Je kunt dit samen met je kind voor een week invullen.

Prijs: Gratis.
Beschikbaar voor: iOS.
Pluspunten: De app is leuk vormgegeven, met monsters, waardoor het ook leuk wordt voor moeilijke eters.
Minpunten: De app is in het Engels en helaas alleen beschikbaar voor iPhone-gebruikers.
Waar voor je geld: Niet van toepassing.

5. Life 360

Soms is het wel zo prettig om virtueel een oogje in het zeil te houden zodat je als ouder kunt zien waar je kinderen uithangen. Dat kan met Life 360: op een kaart kun je zien waar je kind zich bevindt. Ook kunnen ze via de app bijvoorbeeld thuis inchecken zodat je als ouder hiervan een melding krijgt op je telefoon. Maar je ziet ook wanneer een telefoon bijna leeg is, zodat je weet waarom iemand misschien niet direct reageert.

Prijs: Gratis. De betaalde functie van 4,49 euro zorgt ervoor dat je niet op je telefoon kunt tijdens het rijden en een melding krijgt als je te hard rijdt.
Beschikbaar voor: iOS & Android.
Pluspunten: Fijn om te zien waar iedereen uithangt.
Minpunten: Voor veel mensen kan deze app een inbreuk zijn op de privacy. Daarom is het verstandig om het er met elkaar over te hebben.
Waar voor je geld: Ja, voor veilig rijden is dit een pro. 

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen, Girl in a Tech World. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen.