Deze platenspeler is een droom voor hipsters
Buizenversterker en bluetooth

Deze platenspeler is een droom voor hipsters

28-01-2019 08:38 Laatste update: 13:43

De McIntosh MTI100 is een platenspeler met ingebouwde buizenversterker en bluetooth. Ideaal voor de hipster die uitgekeken is op Sonos.

Het voordeel van een LP ten opzichte van een Spotify-lijstje is dat het een fysiek object is en dat het gegarandeerd een eindige ervaring oplevert. Dat is uiteraard ook het nadeel van een LP. Maar in een wereld waarin je je opgeslokt kan voelen door alle berichten en je geleefd wordt door algoritmes, is een LP luisteren een verfrissende ervaring. Juist omdat het kort duurt en omdat je een fysiek object in beweging brengt. Even lijkt het alsof je controle over je leven hebt.

De McIntosh MTI100 is een nieuwe platenspeler om die ervaring te optimaliseren. Zowel de specificaties als de prijs maken duidelijk dat het hier gaat om een speeltje voor de audiofiel. Het is een platenspeler met een ingebouwde versterker, zodat je alleen nog speakers en eventueel een subwoofer aan hoeft te sluiten. De buizen van de versterker zijn zichtbaar.

Wil je toch iets anders dan platen afspelen, dan kan dat. Naast de platenspeler is er een coaxiale digitale aansluiting, een optische ingang en een klassieke aux-ingang. Handig als je je cassettedeck wilt aansluiten. De MTI100 heeft ook een Bluetooth 4.2-receiver waarmee je draadloos muziek kan streamen naar de aangesloten speakers.

Het nadeel van de MTI100 is de akelige groene kleur van het logo, dat past totaal niet bij je bronzen interieurdetails, natuurlijk. Een ander minpunt is de prijs: €5700. Maar daarmee blijft dit wel een exclusief object.