Nissan maakt elektrische Leaf voordeliger
Elektrisch rijden

Nissan maakt elektrische Leaf voordeliger

28-01-2019 13:38 Laatste update: 13:38

Nissan voelt de hete adem van de Zuid-Koreaanse merken in de nek en heeft zijn elektrische Leaf een stuk goedkoper gemaakt. De Tekna-uitvoering is nu bijvoorbeeld 1600 euro goedkoper.

De Nissan Leaf is met bijna 41.000 verkochte exemplaren de best verkopende elektrische auto in Europa van het afgelopen jaar. Maar de concurrentie zit de pionier van elektrisch rijden op de hielen. Wie moet kiezen tussen een elektrische Leaf en Hyundai Kona, krijgt voor ongeveer hetzelfde bedrag 50 procent meer rijbereik bij de Koreanen en een auto die sneller kan laden. 

Alle modellen zijn een stukje in prijs gezakt. Bestel je de instapper Acenta, dan krijg je nu een N-Connecta. Bestel je die N-Connecta, dan krijg je een Tekna. Bent u er nog? Concreet betekent het respectievelijk 1400 en 1600 euro aan opties cadeau. De N-Connecta heeft onder andere 17 inch wielen en 360-graden-camera. De Tekna heeft onder meer Bose-audio (klinkt heerlijk in een stille elektrische auto) en ProPILOT, zeg maar de autopilot van Nissan. 

Om het allemaal nog iets aantrekkelijker te maken, krijg je 1000 euro extra inruilbonus op je huidige auto en is er geen lange wachttijd. Nu bestellen is binnen vier weken rijden. Dan begin je je toch af te vragen of je de 400 kilometer bereik van de Hyundai Kona echt nodig hebt.

Duurtest Nissan Leaf Tekna 40 kWh: ePedal en autoparking

Let hier op als je een elektrische auto wilt kopen:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's