McLaren: zo ziet de Formule 1 er in 2050 uit
Tron meets Hotwheels

McLaren: zo ziet de Formule 1 er in 2050 uit

28-01-2019 13:39 Laatste update: 18:26

McLaren bedacht hoe racen er in 2050 uit moet zien. Een combinatie tussen Tron, Hotwheels-loopings en gaming.

Ja, ook McLaren, bouwer van brullende racewagens is overstag. De auto wordt elektrisch en er is niets dat jij daaraan kunt doen. Maar om het allemaal niet al te dramatisch te maken, stellen de Engelsen zich voor dat ze nog tot 2050 hebben om daaraan te wennen. In een video wordt gesuggereerd dat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar de toekomst van de sport. Belangrijkste bron: Formule 1-fans.

Uiteraard moeten de auto's harder gaan dan nu. 500 kilometer per uur is het doel. De auto's zullen 100 procent elektrisch zijn. Waarschijnlijk omdat de olie op is. De pits zal echter niet door Fastned geregeld worden. Laden kan in de pitstraat, hoe langzamer je rijdt daar, hoe meer je laadt. Maar nog leuker: als je slipstreamt kun je energie uit de auto voor je zuigen. Hoe dat moet werken weet nog niemand, maar we hebben nog een jaar of 30 om het uit te vogelen.

De auto's kunnen van gedaante verwisselen: breder in bochten, aerodynamischer op rechte stukken. Dat klinkt niet als een bijzonder energie efficiënte optie, maar het oog wil ook wat.

Boosheid in beeld

In de outfits van de coureurs zitten allerlei sensoren om te meten hoe de coureur er bij zit. Dat wordt vervolgens aan de buitenkant van de auto duidelijk gemaakt. Kimi Raikkonen zou weinig entertainment bieden en constant blauw ledlicht aan de buitenkant van zijn auto hebben, maar vlak voordat Sebastian Vettel probeert om Lewis Hamilton van de baan te tikken, gloeit zijn auto al rood. Hopelijk kunnen we dan ook meteen zien of de Duitser spijt voelt, nadat hij zoiets doms doet. 

Hotwheels-loopings

De banen moeten ook een stuk spannender worden met verhogingen, draaiende bochten en vooral veel langere rechte stukken. Monza zou 40 kilometer langer moeten worden zodat je een paar rondjes Milaan doet tijdens de race. 

Leuk bedacht allemaal door McLaren, maar zitten we in 2050 nog passief te kijken naar zoiets? Of doen we liever zelf mee in een intense VR-ervaring? Of staat de Playstation dan al 10 jaar onder water? 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's